Rakkaus sodanjälkeisessä maailmassa

Luimme kurssilaisteni kanssa kirjan nimeltä Missä kuljimme kerran jonka on kirjoittanut Kjell Westö. Kirjoitan lyhyen tekstin siitä miten mielestäni kirjassa rakkaus esiintyi.

Kirja on pohjautun Suomen sisällisodan jälkeiseen ellämään. Ihmiset olivat jakautuneet kahteeen (punaiset ja valkoiset) ja ihmiset kehittivät uutta elämäntapaa. Yksi niistä oli rakkaus ja miten se toteutui kirjassa. Mielestäni kirjassa näytettiin miten ihmisten väliset suhteet ja avioliitot toimivat sillä luvulla. Ihmiset olivat iloisempia, löysivät kumppaneita, menivät naimisiin ja siitä tietysti rakastuivat ja saivat perheitä.

Rakkaus ei ole aina ollut samanlaista Suomessa. Normaalisti mentiin naimisiin, jotta saataisiin perhe ja yleensä naisen tai miehen ei tarvinnut "etsiä" kumppania, sillä ne olivat yleensä tuttuja. Mutta kun ajat muuttuivat, ihmisistä tuli erilaisia ja he atsivät rakkautta eri tavalla. Kirjassa sen huomaa hyvin miten esimerkiksi Lucie niminen nainen on todella kaunis ja moni mies ihailee häntä.

Ennen aikaa avioerot eivät olleet juttu eikä sitä sallittu. Mutta avioerot alkoivat yleistyä myös vuosien varrella.

Mielestäni kirja oli hyvin hienosti näyttänyt miten rakkaus alkoi olemaan tärkeä arvo ihmisille.

-Y.T Youcef Belhouchet




Kommentit

  1. Hei,

    Mielestäni selitit erittäin hyvin miten asiat ovat muuttunueet vuosien varalla. Olen aivan samaa mieltä kirjassa puhuttiin hyvin paljon rakkudesta ja sen arvosta.

    Sara Oyer

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Historian näkökulmasta tämä rakkaus juttu on sinänsä totta. Mutta asia oli myös silleen, että rikkaat ja porvarit eivät yleensä menneet naimisiin, sillä se nähdään huonona asiana.
      Charlotte

      Poista
  2. Olen vähän samaa mieltä. Toisaalta joo, perheitä solmittiin ja pariskunnat olivat ensisijaisesti iloisia, mutta minun mielestäni melko kaikki henkilöt menivät naimisiin ihastuksiensa kanssa, eivätkä ajatelleet tulevaisuutta. He menivät hajamielisesti naimisiin niiden kanssa kenestä tykkäsivät, mutta aikojen saatossa tylsistyivät avioliittonsa ja erkaantuivat perheistään.

    - Tanja

    VastaaPoista
  3. Hei,

    Mielestäni tekstisi puhui faktaa. Romaanissa mentiin yleensä silti yhteen ihastuksen kanssa. Tietenkin jos yksi valkoinen ja yksi punainen seurustelevat heille tulee paljon ongelmia, mutta silti romaanissa huomattiin selvästi, että mentiin yhteen ihastuksen kanssa eikä paljon solmittu perheitä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Westön Helsinki

Kulkemaan Westön matkaan

Konteksti: 1920-luku